RTU kori «Gaudeamus» un «Delta» muzicēs Valentīna dienas koncertos

13. februāris, 2015
.
.
.

Atzīmējot Svētā Valentīna dienu, sestdien, 14. februārī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vīru koris «Gaudeamus» un RTU sieviešu koris «Delta» dosies uz Latvijas reģioniem, lai kopā ar sadraudzības koriem sniegtu klausītājiem skaistāko latviešu un pasaules mīlestības dziesmu koncertus.

«Gaudeamus» plkst. 17 Tirzas kultūras namā koncertā «Veca mīlestība nerūs…» Valentīna dienas noskaņās svinēs savu atkal redzēšanos ar SIA «Statoil» jaukto kori «Cantus Fortis», muzicējot kopā arī ar sieviešu koriem no Priekuļiem, Tirzas un Jaungulbenes, kā arī Tirzas dejotājiem un teātra studiju. «Gaudeamus» izpildījumā būs dzirdama gan Jura Kulakova kantāte «Mīlestībā viļņo krūts», gan latviešu vīru kora dziesma «Lūk, roze zied», gan dažādas latviešu tautasdziesmas par mīlestību, tostarp «Čuči, guli līgaviņa», «Visi ciema suņi rēja», «Kalējiņi, bāleliņi» un citas dziesmas. Ieejas biļete – 1 EUR.

delta2.jpgSavukārt «Delta» plkst. 17 Šlokenbekas muižā, Milzkalnē koncertā «Viss par mīlestību» kopā ar vīru kori «Tēvzeme» un Tukuma skolotāju kori «Venema» klausītājiem atstaņos dziesmas par mīlestību. «Deltas» programmā skanēs, piemēram, Kārļa Lāča dziesma «Es bij’meita», Jāņa Lūsēna dziesma «Mazu brīdi pirms», Maka Vilberga amerikāņu tautas dziesmas aranžija «Shenandoah» un Rolfa Lovlanda dziesma «You raise me up».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. februāris, 2015 plkst. 16:34

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi