RTU kori Latvijas koru skatēs uzrāda augstus rezultātus

18. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) kori – jauktais koris «Vivere», vīru koris «Gaudeamus» un sieviešu koris «Delta» ieguvuši pirmās pakāpes diplomus  Latvijas koru skatēs, kas norisinājās aprīlī. Skatēs koriem bija jārāda savs mākslinieciskais līmenis un gatavība vasarā gaidāmajiem reģionālajiem koru svētkiem un jau apgūto daļu no 2018. gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku Noslēguma koncerta repertuāra.

«Vivere» savu māksliniecisko sniegumu apliecināja 2. aprīlī skatē Talsos kopā ar Talsu apriņķa koriem, kuriem virsdiriģents ir kora mākslinieciskais vadītājs Gints Ceplenieks. Koris ieguva 43, 67 punktus. «Gaudeamus», kurš savu sniegumu demonstrēja 9. aprīlī Rīgā, Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā, ieguva 44.44 punktus, savukārt «Delta», kas žūrijas vērtējumam savu dziedājumu LU Lielajā aulā nodeva 16. aprīlī, izcīnīja 43 punktus.

Skatēs, kuras turpināsies līdz 7. maijam, piedalīsies 370 kori no visas Latvijas. Koru skates vērtē diriģenti Kaspars Ādamsons, Jānis Baltiņš, Aira Birziņa, Gints Ceplenieks, Ivars Cinkuss, Agita Ikauniece, Mārtiņš Klišāns, Romāns Vanags, komponisti Uģis Prauliņš un Rihards Dubra, kā arī Latvijas Nacionālā kultūras centra koru eksperts Lauris Goss.

Koru nozarē 4. jūnijā norisināsies Latvijas sieviešu un vīru koru salidojums Cēsīs, kā arī vairāki valsts mēroga koru svētki Alojā, Alūksnē, Kuldīga, Tukumā, Gaujienā un Ērgļos.

Sīkāka informācija par Rīgas koru skati

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. aprīlis, 2016 plkst. 11:45

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi