RTU koris «Vivere» un TDA «Vektors» piedalīsies VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkos

26. jūnijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauktais koris «Vivere» un Tautas deju ansamblis «Vektors» piedalīsies VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku noslēguma koncertā, kas notiks 28. jūnijā plkst. 17 Mežaparka Lielajā estrādē.


Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki notiek no 25. līdz 28. jūnijam Rīgā un Latvijas novados. Šogad svētki pulcē apmēram 8000 dziedātājus no Svētku dalībvalstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Islandes.

Svētku tradīcija iedibināta 1995. gadā, lai pulcētu kopā Baltijas un Ziemeļvalstu amatierkorus, izkopjot Dziesmu un deju svētku tradīcijai raksturīgo kopdziedāšanu, tai skaitā izpildījumā a cappella, kas līdz tam bija raksturīga tikai Baltijas valstīs, un sekmējot Eiropas valstu kultūras apmaiņu. Šogad šo Dziesmu svētku tradīcijai aprit 20 gadi. Šo gadu laikā svētki sarīkoti visās dalībvalstīs: Zviedrijā (Visbijā), Norvēģijā (Skienā), Lietuvā (Klaipēdā) , Igaunijā (Tartu) , Islandē (Reikjavīkā), Somijā (Helsinkos) un Latvijā (Rīgā), kas svētkus rīko arī jubilejas gadā. Svētku idejas autors ir izcilais latviešu diriģents Imants Kokars. Pirmie svētki notika Latvijā, Rīgā, kopā pulcējot gandrīz 6000 dziedātāju no Baltijas un Ziemeļvalstīm.

Svētku programmu meklējiet www.nordicbalticchoir.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. jūnijs, 2015 plkst. 9:44

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi