RTU Kultūras centrs aicina uz fotoizstādi «Mūsu Ķīpsala»

24. marts, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Kultūras centrs aicina uz RTU darbinieces Sigitas Šrēderes fotoizstādes «Mūsu Ķīpsala» atklāšanu 1. aprīlī plkst. 12 RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1.

Izstādē tiks eksponēti krāsaini fotoattēli, kuros attēlota RTU Ķīpsalas studentu pilsētiņa un tās apkārtne. Tā būs apskatāma līdz aprīļa beigām darba laikā no plkst. 8.30 līdz 17. Lai aplūkotu izstādi, lūgums pieteikties RTU Kultūras centrā, 216. kabinetā. Pēcāk fotogrāfijas tiks izvietotas RTU Studentu dienesta viesnīcas interjerā – viesu numuriņos Ķīpsalā.

«Lai arī līdz šim jau esmu veidojusi savas fotogrāfiju personālizstādes, šī ir pirmā, kas veltīta RTU. Patiess prieks dāvināt šīs fotogrāfijas universitātei. Esmu pārliecināta, ka ikviens interesents fotogrāfijās atradīs gan sev tuvo un mīļo, gan varbūt Ķīpsalas  apkārtnē vēl neatklāto,» saka fotogrāfiju autore S. Šrēdere.

S. Šrēdere fotogrāfijas studijas un praktiskos darbus apguvusi pie fotomākslinieces Sigitas Lapiņas, pabeidzot trīs kursus foto studijā. Viņa fotografē reportāžas, un viņai patīk fiksēt iespaidīgus dabas skatus gan Latvijā, gan ārzemēs. S. Šrēdere ir vairāku foto filmu autore. Viņas darbi tiek demonstrēti Latvijas un Lietuvas vēstures un rekonstrukcijas klubos. Piedalījusies un guvusi labus panākumus gan Latvijas mēroga, gan starptautiskos konkursos. Piemēram, ar foto piedalījusies konkursa «Dienas balva fotogrāfijā 2012» kategorijā «Dokumentālā fotogrāfija», kā arī 2011. gada pasaules foto konkursā «Michael The Maven's - 2011 Photography Contest», kur divi viņas darbi iekļuva konkursa finālā.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. marts, 2016 plkst. 13:24

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi