RTU Likteņdārzā iestāda IEVF 50. jubilejai veltītu ozolu

27. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pārstāvji sestdien, 23. maijā, Likteņdārzā iestādīja ozolu, kas veltīts nākamgad gaidāmajai RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) 50 gadu jubilejai, tā atbalstot ieceri līdz 2018. gadam, kad Latvija svinēs 100 gadu jubileju, pabeigt Likteņdārza izveidi.

Fotogalerija.

Dziesmotajā pavasara talkā «Iestādīsim dziesmu Likteņdārzā» piedalījās IEVF, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF), E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes (ETHZF), Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF), Absolventu asociācijas pārstāvji un RTU sieviešu koris «Delta».

«2016. gadā IEVF svinēs 50 gadu jubileju un, gatavojoties šim nozīmīgajam notikumam, tika iestādīts ozols – Latvijas, spēka un izturības simbols, fakultātei  vēlot saules mūžu un ozola spēku. Ozoli latviešu mitoloģijā tiek uzskatīti par koku karaļiem, iedvesmas un spēka devējiem, par mājvietu pūcēm un ūpjiem – mūsu vieduma un gudrības simboliem, par ilga mūža un izturības zīmi. Tieši tāda ir izveidojusies RTU IEVF, un tādu mēs to vēlamies redzēt arī pēc 100 gadiem,» saka IEVF dekāna vietniece zinātnes darbā Elīna Gaile-Sarkane.

Likteņdārzā jau aug RTU 150. jubilejas gadā iestādītie ceriņi un RTU Zinātniskās bibliotēkas ābele, RTU MLĶF, DITF, Būvniecības inženierzinātņu fakultātes un  Transporta un mašīnzinību fakultātes jubilejām veltītie ozoli, kā arī RTU Kultūras centra Dziesmu un Deju svētkiem veltītā liepa.

Šis ir jau ceturtais gads, kad vairāku fakultāšu pārstāvji un RTU mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi dodas uz Likteņdārzu, lai  sniegtu savu artavu tā izveidē. Pasākumu organizē RTU Kultūras centrs.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. maijs, 2015 plkst. 14:16

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi