RTU Mūsdienu deju studija aicina uz deju uzvedumu «Matilde»

18. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mūsdienu deju studija aicina skatītājus uz otro studijas bērnu deju uzvedumu «Matilde», kas tapis pēc Roalda Dāla grāmatas «Matilde» motīviem un stāstīs par skolas bērnu dzīvi un attiecībām ar direktori un skolotājiem. Uzveduma autore – deju studijas vadītāja Baiba Ērgle. Uzvedums notiks 25. maijā plkst. 19 RTU Mazajā zālē, Kaļķu ielā 1.

Uzvedumā piedalās: Gunda Horsta, Justīne Rostoka, Rēzija Rostoka, Marta Vītola, Vendija Vīlistere, Alīna Āboltiņa, Madara Roze, Paula Kerija Andersone, Kate Kalniņa, Katrīna Evelīna Strēlniece, Renāte Uiska, kā arī RTU Kultūras centra pārstāve Inese Krūma.

Uzvedumam studija gatavojusies no februāra. «Sākums bija grūts, jo ideju bija daudz un bija jāizdomā, kā tās īstenot, bet, kad sākām veidot horeogrāfijas, varējām atslābināties un vairāk priecāties par procesu. Ļoti palīdzēja manu dejotāju radošums un idejas. Uzveduma tapšanas laikā atklājās, ka studijas meitenes ir ne tikai labas dejotājas, bet arī labas horeogrāfes, tādēļ uzvedums pavisam noteikti ir mans un bērnu kopdarbs,» stāsta B. Ērgle, uzsverot, ka ar prieku rādīs skatītājiem paveikto un cer, ka skatītāji sajutīs, cik bērni ir stipri un dzīvespriecīgi. «Gribu, lai dejotājas, rādot šo uzvedumu, izpriecājas un nodod skatītājam visas emocijas, ko pašas izjūt tajā brīdī,» saka Baiba.

RTU Mūsdienu deju studija dibināta 2014. gada rudenī un patlaban tajā  klasiskās dejas, baleta, džeza, sporta un laikmetīgās dejas pamatus apgūst 11 aktīvi bērni un pusaudži vecumā no 7 līdz 15 gadiem. Lielākā daļa no tiem – RTU darbinieku bērni. Šis ir studijas otrais uzvedums, un studijas vadītāja teic, ka divu gadu laikā, kopš studija dibināta, bērnu progress ir ļoti liels, un šis deju uzvedums būs jau dejiski sarežģītāks. Tā tapšanā daudz strādāts pie soļu kombinācijām, sarežģītības un tehnikas.

Mazie skatītāji aicināti līdzi paņemt savu mīļāko grāmatu!

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. maijs, 2016 plkst. 9:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi