RTU notiks muzikālās apvienības «Raxtu raxti» Latvijas svētku lielkoncerts

3. novembris, 2014
.
.
.

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 96. gadadienu, piektdien, 14. novembrī, plkst. 16 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā zālē, Kaļķu ielā 1, notiks muzikālās apvienības «Raxtu raxti» lielkoncerts. Ielūgumi RTU darbiniekiem un studentiem no 3. novembra pieejami RTU Kultūras centrā, Kaļķu ielā 1, 216. telpā.

Koncertā tiks atskaņotas gan Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, gan latviešu tautasdziesmu versijas un pavisam jauni skaņdarbi no drīzumā gaidāmā kolektīva debijas albuma.

Koncertā muzicēs apvienības «Raxtu raxti» pamatsastāvs, kurā ietilpst vairāki grupas «Autobuss debesīs» mūziķi – Marts Kristiāns Kalniņš (balss, harmonijas, taustiņi, oboja) un Armands Treilihs (bass), kā arī pazīstami tautas mūzikas izpildītāji – Kristīne Kārkle-Puriņa (balss, vijole, kokle)  un Edgars Kārklis (balss, dūdas akordeons, stabule). Viņiem piebiedrosies arī mūziķis Kārlis Auzāns (čells, mandolīna, ģitāra, buzuki) un bundzinieks Kaspars Kurdeko.

Muzikālā apvienība «Raxtu Raxti» radās kā grupas «Autobuss debesīs» blakusprojekts, uzsākot muzicēšanu kopā ar tautas mūzikas izpildītājiem. Sākumā kolektīva repertuāru galvenokārt veidoja Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikas skanējumā, bet vēlāk repertuārs tika papildināts arī ar citiem skaņdarbiem un latviešu tautasdziesmu versijām. 

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. novembris, 2014 plkst. 14:22

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi