RTU notiks pasaulslavenās latviešu izcelsmes dejotājas Vijas Vētras meistarklases un radošais vakars

19. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notiks pasaulē pazīstamākās latviešu izcelsmes indiešu deju izpildītājas, horeogrāfes, lektores un pedagoģes Vijas Vētras meistarklases, uz kurām aicināti visi dejas entuziasti. Meistarklašu ciklu noslēgs koncerts «Austrumi un Rietumi».

Meistarklases notiks 10. un 17., 24. un 31. maijā plkst. 18 RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Visi interesenti laipni aicināti apgūt indiešu klasiskās dejas «Bharata», «Natyam», «Kathak», «Orisi», «Manipuri» un «Tai Čī Gong». 10. maijā pirms pirmajām V. Vētras meistarklasēm plkst. 17.30 tiks atklāta arī fotogrāfes Gunas Oškalnes-Vējiņas V. Vētrai veltītā fotoizstāde.

Savukārt koncerts «Austrumi un Rietumi», kurā tiks svinēta V. Vētras 93. jubileja un 73 gadi uz skatuves, paredzēts kā noslēgums V. Vētras meistarklašu ciklam, un tas notiks 7. jūnijā plkst. 19 RTU Mazajā zālē. Programmā – V. Vētras oriģināldejas. Koncertā V. Vētras sniegumu papildinās arī viņas deju grupa «Rituāls», arfiste Dagnija Zilgalve, kā arī aktrise Raimonda Vazdika. Ieejas maksa pasākumos – 5 EUR.

Latvijas Kultūras fonda aicināta, V. Vētra kopš 1990. gada uzstājas Latvijā. Visu šo laiku mākslinieci atbalstījis RTU Kultūras centrs, organizējot deju meistarklases un koncertus. 2013. gadā Vija Vētra atzīmēja savu 90. jubileju un atskatījās uz 70 dejai un skatuvei veltītajiem mūža gadiem.   

V. Vētra ir studējusi Vīnes Mūzikas akadēmijas un konservatorijas deju nodaļā, indiešu klasiskās dejas – Indijā, spāņu flamenko – Spānijā un moderno skatuves deju – Vīnē un Amerikā. Viņa ir apceļojusi piecus kontinentus, sniedzot deju koncertus uz skatuves un TV raidījumos, kā arī vadījusi savu deju grupu un studiju Sidnejā un Melburnā, meistarklases un kursus – ASV, darbojusies arī Anglijā un Grieķijā. 1999. gadā V. Vētra saņēma Latvijas valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.

Uzzināt sīkāk par pasākumiem, kā arī iegādāties biļetes var RTU Kultūras centrā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, 216. kabinetā, tālr. 67089477.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. aprīlis, 2016 plkst. 12:00

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi