RTU notiks Zemessardzes orķestra jubilejas koncerts

20. novembris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā piektdien, 21. novembrī, plkst. 19 notiks Latvijas Republikas Zemessardzes orķestra koncerts, kas veltīts Latvijas 96. un orķestra 3. dzimšanas dienai. Ieeja – bez maksas.

Koncertā kopā ar Zemessardzes orķestri diriģenta Anda Kareļa vadībā piedalīsies Zemessardzes koris «Stars» (diriģents Ārijs Šķepasts), Zemessardzes orķestra bigbenda grupa un saksofonu kvartets «n(ex)t move», kā arī solisti Inga Meijere, Roberts Donis, Katrīna Kivleniece, Lauris Intlers, Andris Augstkalns, Jānis Porietis un Valters Gotlaufs

Koncerta programmā iekļautas Endrjū Loida Vēbera, Džordža Geršvina, Džona Viljamsa, Kvinsija Džonsa, Džo Zavinula, Raimonda Paula, Gunāra Rozenberga, Aivara Krūmiņa, Ingas Meijeres un citu autoru kompozīcijas.

Zemessardzes orķestris savu darbību uzsāka pirms trim gadiem diriģentu Viestura Lazdiņa un A. Kareļa vadībā. Šobrīd tajā muzicē vairāk nekā 40 zemessargi, galvenokārt jaunieši. Orķestra uzdevums ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā un Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ceremoniju muzikālā noformēšana. Par Zemessardzes orķestra priekšteci var uzskatīt orķestri, kas Zemessardzes pakļautībā darbojās deviņdesmito gadu sākumā, bet vēlāk tika pievienots NBS Štāba orķestrim.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. novembris, 2014 plkst. 11:50

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi