RTU postfolkloras grupa «Vecpilsētas dziedātāji» aicina uz ziemas saulgriežu koncertu «Puzurpasaka»

16. decembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) postfolkloras grupa «Vecpilsētas dziedātāji» aicina uz ziemas saulgriežu koncertu «Puzurpasaka». Koncerts notiks otrdien, 22. decembrī, plkst. 19 RTU Mazajā zālē, Kaļķu 1.

Koncertā izskanēs dziesmas no grupas albuma «Puzurs», kas savīsies pasakainā stāstu virtenē par ziemas saulgriežiem. Stāstus papildinās jautras ķekatnieku izdarības. Grupa koncertā sola sniegt arī mazu muzikālu ieskatu topošajā grupas albumā, kas tiks izdots 2016. gadā ar jauno grupas nosaukumu «Daba San».

Apmeklētājiem ķekatu maskās būs īpašs pārsteigums. Ieejas maksa – 3 EUR. Biļete derīga arī Ziemas saulgriežu danču pasākumā, kas RTU Lielajā zālē sāksies plkst. 20.15.

«Vecpilsētas dziedātāji» ap sevi  pulcē jauniešus, kurus aizrauj postfolklora. Savā daiļradē grupa brīvi rotaļājas ar latviešu tautasdziesmu tekstiem, tos ietērpjot mūsdienīgā daudzinstrumentu un balsu skanējumā «Vecpilsētas dziedātāju» gada lielākais un spilgtākais piedzīvojums ir pašu aizsāktais postfolkloras festivāls «Gaviles», kurā viņi muzicējuši kopā ar tādiem pazīstamiem mūziķiem kā Zane Šmite, Ilga Reizniece un Juris Kaukulis. Jaunieši piedalījušies pozitīvās mūzikas festivālā «Laba daba», kā arī mūzikas un mākslas festivālā «Bildes».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. decembris, 2015 plkst. 9:58

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi