RTU postfolkloras grupa «Vecpilsētas dziedātāji» koncertēs introvertās mūzikas festivālā «Ad lucem»

20. jūlijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) postfolkloras grupa «Vecpilsētas dziedātāji» introvertās mūzikas festivālā «Ad lucem» sniegs vokāli instrumentālu koncertu «Saules dziesmas». Koncerts notiks 26. jūlijā plkst. 11, Siguldā, Jaunās pils dārzā. Ieeja – bez maksas.

Koncerta programmā ietvertas dziesmas par dabu, dabas parādībām, dievībām, senlatviešu dzīves izjūtu un dzīvesziņu – gan spēka, gan apcerīgākas dziesmas. «Izpildīsim gan savas jau klasiskās un atpazīstamās dziesmas «Saules kāzas», «Māras dziesma», «Agrā rīta dziesma», gan mazāk zināmas dziesmas citā aranžējumā, gan jaunas dziesmas, kas tapušas nupat jūlijā notikušajā grupas radošajā nometnē, piemēram, dziesmu «Jūras meitas», kuras aranžējuma veidošanā piedalījies komponists Valts Pūce. Pirmo reizi publikai atskaņosim arī dziesmu «Saulrietā», kas sasaucas ar koncerta tematu «Saules dziesmas»,» saka «Vecpilsētas dziedātāju» vadītāja Rūta Abaja.

Festivāls «Ad Lucem» norisināsies no 21. līdz 29. jūlijam Rīgā, Siguldā un Ventspilī. Festivāls ir mākslas radīta telpa, kas sniedz patvērumu no ikdienas steigas un stresa – miera un harmonijas oāze, kurā var ieklausīties skaņās, klusumā un sevī, sastapt ceļabiedrus un gūt iedvesmu. Kopš 2002. gada sadarbībā ar izciliem māksliniekiem festivāls «Ad Lucem» ik gadu piedāvā augstvērtīgus koncertus, kuru raksturīgā iezīme ir īpašais introvertās mākslas fenomens. Tas aicina ikvienu pievērsties savai iekšējai pasaulei, meklēt būtisko un atklāt sevī dabiski mītošo garīgumu.

Grupa «Vecpilsētas dziedātāji» ap sevi  pulcē jauniešus, kurus aizrauj postfolklora. Kopā dziedot un muzicējot, viņi atskaņo latviešu tautas dziesmas un oriģinālkompozīcijas. «Vecpilsētas dziedātāju» gada lielākais un spilgtākais piedzīvojums ir pašu aizsāktais postfolkloras festivāls «Gaviles», kurā viņi muzicējuši kopā ar tādiem pazīstamiem mūziķiem kā Zane Šmite, Ilga Reizniece un Juris Kaukulis. Jaunieši piedalījušies pozitīvās mūzikas festivālā «Laba daba», kā arī mūzikas un mākslas festivālā «Bildes». Grupa lepojas ar izdoto pirmo blīvplati «Puzurs».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. jūlijs, 2015 plkst. 16:41

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi