RTU postfolkloras grupa «Vecpilsētas dziedātāji» un Ilga Reizniece aicina ielīgot Jāņus

12. jūnijs, 2014
.
.
.

Otrdien, 17. jūnijā, plkst. 20 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1, notiks vasaras saulgriežu ielīgošanas pasākums, kurā RTU postfolkloras grupa «Vecpilsētas dziedātāji»  izdziedās vasaras dziesmas, bet mūziķi Ilga Reizniece, Andris Davidons un Mārtiņš Linde aicinās uz lustīgiem dančiem.

Pasākuma pirmajā daļā «Vecpilsētas dziedātāji» izdziedās  savas autordziesmas vasarīgās noskaņās. Skanot Jāņu dziesmām, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties arī radošajā darbnīcā un uzpīt Līgo vainagu.

«Šā gada ielīgošanas pasākumā klausītājus priecēsim ar vasarīgām dziesmām, kas cauraustas ar latvisko dzīvesziņu. Izpildīsim gan dziesmas ar stipriem vārdiem pret raganām un nelabvēļiem, kuri Jāņu laikā ir īpaši aktīvi, gan dziesmas par to, kā mūsu senči redzēja debesu pasauli. Zīmējot vasaras ainas dainu vārdiem, apdziedāsim arī vasarīgo laiku, tā ieskicējot pasauli, kādu to redzēja mūsu senči,» saka «Vecpilsētas dziedātāju» vadītāja Vēsma Keire.

Pasākuma otrajā daļā Ilga Reizniece ar mūziķiem aicinās pasākuma apmeklētājus uz lustīgiem dančiem. Būs iespēja izdejot gan latviešu tradicionālos, gan kaimiņtautu dančus un rotaļas, tā sagatavojoties vasaras saulgriežu svinībām.

Ieejas maksa pasākumā – skolēniem 2 EUR, studentiem 3 EUR, pieaugušajiem 5 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas.

Koncertu organizē RTU Studentu klubs.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. jūnijs, 2014 plkst. 16:04

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi