RTU rosina interesi par inženierzinātnēm izstādē «Skola 2014»

1. marts, 2014
.
.
.

RTU rosina interesi par inženierzinātnēm izstādē «Skola 2014» Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) stends izstādē «Skola 2014» gaida skolēnus, kuri interesējas par studijām inženierzinātņu jomās. Aktīvi noris arī dažādas izstādes apmeklētājiem paredzētas aktivitātes.

Izstāde «Skola» noris jau 20. gadu. RTU izstādes atklāšanā tika sveikta kā viena no piecām Latvijas augstskolām, kas izstādē piedalās visu tās norises laiku.

«Pirms 20 gadiem internets un mobilās tehnoloģijas nebija tik augsti attīstītas kā šodien. Tas ir arī inženierzinātņu speciālistu nopelns. Prieks, ka tieši RTU sagatavo šos speciālistus, kuri šobrīd ir pieprasīti darba tirgū,» izstādes atklāšanā sacīja RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

Liela daļa skolēnu, kuri apmeklē RTU stendu, ir ļoti mērķtiecīgi studiju izvēlē – daudzi jau izlēmuši par labu RTU un uzdod konkrētus jautājumus par mūsu universitātes studiju programmām. Jautāts galvenokārt tiek par studiju ilgumu, budžeta vietu sadalījumu un skaitu, rotācijas mehānismu, stipendijām, praksi, kā arī darba iespējām pēc absolvēšanas.

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja iesaistīties arī dažādās RTU studentu un darbinieku sarūpētās aktivitātēs. RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļa izstādes viesus pārsteidz ar dažādiem eksperimentiem – iespēju nobaudīt gan slāpekļa cepumiņus, gan ļauties dažādiem fizikas eksperimentiem. Pacietīgākajiem dota iespēja darboties arī ar kubiku rubiku.

Norisinās arī aktivitātes sociālajos tīklos, un veiksmīgākajiem ir iespēja tikt pie balvām no RTU. Ikviens, Tviterī daloties iespaidos par RTU stendu, piedalās tviterloterijā. Savukārt interaktīvajā foto stendā izstādes apmeklētāji var iejusties zinātnieka tēlā, nofotogrāfēties un foto saņemt savā e-pastā. Fotogrāfijas piedalās konkursā – 3. martā tās tiks ievietotas īpaši šim pasākumam izveidotajās RTU Draugiem.lv un Facebook.com lapu galerijās. Uzvarēs fotogrāfija, kas būs ieguvusi vislielāko «Patīk» atzīmju skaitu.

Izstādē «Skola 2014» piedalās vairāk nekā 120 dalībnieku no Latvijas, Lielbritānijas, Vācijas, Nīderlandes, Dānijas, Austrijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Francijas, ASV un Kanādas, kas prezentē vairākus simtus izglītības programmu un mācību kursu dažādās nozarēs.

Izstāde norisināsies vēl līdz 2. martam.

Darba laiks:

1. martā no plkst. 10 līdz 18

2. martā no plkst. 10 līdz 17

Ieejas maksa: pieaugušajiem 4.50 EUR, skolēniem, studentiem, skolotājiem un pensionāriem 3.60 EUR, grupām (10+) 3 EUR

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. marts, 2014 plkst. 11:36

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi