RTU skatāma docentes Anitas Melderes personālizstāde «Laika zīmes»

15. maijs, 2014
.
.
.

Atzīmējot Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (RTU APF) Tēlotājas mākslas katedras vadītājas docentes Anitas Melderes 65. jubileju, 20. maijā plkst. 16 RTU Dizaina centrā, Āzenes ielā 18, tika atklāta A. Melderes personālizstāde «Laika zīmes». To varēs apskatīt līdz 20. jūnijam.

Īpašā viešņa izstādes atklāšanā bija norvēģu māksliniece Beate Jersvolle, un piedalījās arī Norvēģijas vēstnieks Latvijā Jāns Grēvstads.

«Visu izšķir laiks. Laiks rādīs. Laiks visu noliek savā vietā. Mans laiks un notikumu kopsakarības visprecīzāk atšifrējamas manās gleznās. Kopā ar savu skatītāju vēlos izstaigāt atmiņu dārzus, dalīties ar pieredzēto, un gūt apliecinājumu, ka darītais nav bijis veltīgs, tādēļ izstādē eksponēti dažādu daiļŗades periodu darbi, bet slaidrādē dažas laika ieskices, kas aicina izzināt un saprast,» saka A. Meldere.

Jubilejas gadā jau atklātas trīs A. Melderes personālizstādes: Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejā izstāde «Reālas vērtības», mākslas galerijā «Meistars Gothards» – «Sieviešu lietas», bet Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā – «Ekspresijas. Abstraktā glezniecība». Tā vēl apskatāma līdz 10. jūlijam. Savukārt oktobrī mākslas baudītājiem būs iespēja A. Melderes darbus aplūkot koncertzālē «Baltais flīģelis» Siguldā.

A. Meldere kopš 2007. gada ir RTU APF Tēlotājas mākslas katedras vadītāja. Latviešu glezniecības kopainā māksliniece kļuva pazīstama 20. gadsimta 70. gados ar klusajām dabām, kā arī portretu un aktu gleznojumiem. Bet abstraktajai glezniecībai viņa pievērsās 90. gadu sākumā un turpina to savā daiļradē izkopt līdz pat šodienai.

Kopš 1972. gada A. Meldere piedalījusies daudzās nozīmīgās izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs: Vācijā, Dānijā, Spānijā, Francijā, ASV, Japānā, Krievijā, Lietuvā, Igaunijā un citur. Viņa sarīkojusi aptuveni 50 personālizstādes Latvijā, Vācijā, Kanādā, Beļģijā un Norvēģijā. Mākslinieces darbi reproducēti nozīmīgos albumos, grāmatās un periodiskajos izdevumos, kas izdoti Latvijā un ārzemēs.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. maijs, 2014 plkst. 20:28

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi