RTU sportiste Olga Šišlova cīnīsies Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā

11. jūlijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studente sportiste Olga Šišlova no 9. līdz 14. jūlijam piedalīsies Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā, kas norisināsies Ungārijā, Sekešfehervarā.

O. Šišlovai (treneris Sandris Šika) šis būs  pirmais Eiropas čempionāts. Latvijas komandu kopā ar O. Šišlovu pārstāvēs arī Deniss Čerkovskis (treneris Mihails Efremenko), kurš  2005. gada Eiropas čempionātā izcīnīja 2. vietu.

«RTU lepojas un ir gatava atbalstīt jebkuru mācībās izcilu un sportā daudzsološu studentu. Tā kā Olga ir iekļuvusi Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā, uzskatām, ka ir būtiski Olgu atbalstīt ceļā uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm 2016. gadā Brazīlijā, Riodežaneiro, jo Eiropas čempionāts ir solis tuvāk pasaules mēroga sasniegumiem,» saka RTU Sporta kluba direktore Sanita Vīlistere.

O. Šišlova RTU pabeigusi Būvniecības fakultātes 4. kursu, sekmīgi apvienojot mācības ar augstiem sasniegumiem sportā. Kopš studiju uzsākšanas viņa aktīvi pārstāvējusi RTU dažādās sacensībās gan Latvijā, gan ārpus tās, tostarp starptautiskajās SELL studentu spēlēs.

RTU kļuvusi par galveno O. Šišlovas finansiālo atbalstītāju Eiropas čempionātā. Viņai piešķirtie līdzekļi palīdzēs segt ceļa, akreditācijas, dalības, dzīvošanas un ēdināšanas izdevumus.

Modernā pieccīņa ir sporta veids, kas sastāv no piecām disciplīnām – šaušanas, paukošanas, peldēšanas, jāšanas ar zirgu un krosa. Moderno pieccīņu ieviesa Pjērs de Kubertēns, kurš 1912. gadā organizēja pirmās modernās olimpiskās spēles.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. jūlijs, 2014 plkst. 12:46

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi