RTU Starptautiskajā vasaras skolā analizē arhitektūras valodu

28. jūlijs, 2016
.
.
.

Divas nedēļas – no 23. jūlija līdz 6. augustam – Cēsīs notiek Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Starptautiskā vasaras skola – «Instant Summer School».

Šogad vasaras skolas veidotāji temata izvēlē iedvesmojušies no «emojiem», atgādinot, ka aizvadītajā gadā Oksfordas vārdnīcu izdevēji piktogrammu – «seju ar prieka asarām» – atzinuši par gada vārdu, kā arī norāda, ka konvencionālā valoda, iespējams, ir atpalikusi no dzīves. «Emoju» atpazīstamība turpina pieaugt un šī izteiksmes forma šķērso kultūru un valodu barjeras. Turklāt «emoijus» jau sen kā vairs nelieto tikai pusaudžu, tos atzinis arī BBC un Baltais nams.

Līdzīgi konvencionālajai valodai, arī arhitektūras valoda ir pakļauta spiedienam dzīvot līdzi laikam. Arhitektūra finanšu nestabilitātes laikā ir bijusi spiesta reaģēt uz mūsdienu laikmeta steidzamām vajadzībām, radot raupjas un nepilnīgas formas, «pop-up», kioskus un konteinerus u. c., kas ir kļuvuši par plaši izplatītu mūsdienu arhitektūras praksi.

Vasaras skola aicina dalībniekus iedziļināties mūsdienu arhitektūras valodā – izpētīt un aprakstīt to, piedāvājot meklēt analoģijas ar «emoju» lomu valodā.

Vasaras skola notiek Cēsīs, bet dalībnieki apmetīsies Ruckas rezidencē, kas atrodas netālu no Cēsīm. Divu nedēļu programma piepildīta ar lekcijām, diskusijā un darbnīcām, kuras vadīs starptautiska arhitektu, urbānistu un dizaineru komanda, kurā ir pārstāvji no akadēmiskās, kā arī praktiskās uzņēmējdarbības vides.

Vasaras skolas darbības gaitā arī Cēsu pilsētai būs iespēja smelties jaunas idejas, kā arī atklāt jaunas teritorijas un virzienus tālākai attīstībai.

Šogad vasaras skola jau piekto gadu norisinās Cēsīs, pērn tajā piedalījās 36 dalībnieki no 18 dažādām valstīm.

Vasaras skolas Facebook lapa.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. jūlijs, 2016 plkst. 9:42

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi