RTU studente iekļauta Latvijas Olimpiskās vienības pamatsastāvā

20. decembris, 2013
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes (RTU BF) studente – pieccīņniece Olga Šišlova iekļauta Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) izveidotajā pamatsastāvā. RTU Informācijas centrs sazinājās ar sportisti, lai noskaidrotu, ko nozīmē – būt LOV pamatsastāvā. Olga ieskicē veicamo darbu sarakstu 2014. gadā, kā arī atklāj dienas režīmu. Vēstījums ir nepārprotams – bez kompromisiem.

«Esmu iekļauta LOV pamatsastāvā. Tas nozīmē, ka visu nākamo gadu būšu nodrošināta ar nepieciešamo medicīnisko atbalstu, farmakoloģiju un rehabilitāciju, kā arī man būs piešķirts finansējums treniņprocesam, sacensībām un dalībai pasaules kausa etapos, lai pelnītu reitinga punktus Olimpisko spēļu atlasē,» atzīst Olga.

Sarunas laikā saliekam svarīgākās pieturvietas 2014. gadā, kuras uzskatāmi parādīs Olgas varēšanu starp pasaulē labākajiem šajā sporta veidā. Jau 2014. gada 26. februārī viņa plāno doties uz pirmo pasaules kausa etapu, kas notiks Meksikas pilsētā Akapulko. Nākamais posms notiks 2. aprīlī Ēģiptes galvaspilsētā Kairā, kurā savu dalību Olga nedz apstiprina, nedz noliedz. Vien diplomātiski atbild – šis jautājums tiek precizēts.

Pēc tam viņa plāno piedalīties ceturtajā etapā, kas notiks 30. aprīlī Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. Šajos četros posmos tiks noskaidroti 36 labākie, kuri dosies uz 6. jūnijā notiekošo finālu Floridā, ASV. Runājot par dalību finālā, viss atkarīgs ne tikai no tā, kādi būs sportiskie rezultāti, bet arī – no finansiālajām iespējām.

Lai iekļūtu LOV pamatsastāvā arī 2015. jeb pirmsolimpiskajā gadā, veiksmīgi jānostartē Eiropas čempionātā, kas sāksies 9. jūlijā (notikuma vieta vēl nav zināma), un pasaules čempionātā, kam tiks dots starts 9. septembrī Polijas galvaspilsētā Varšavā. Olga atzīst, ka šīs ir galvenās sacensības.

Vaicāta ilustrēt savu ikdienas režīmu, Olga stingri nosaka – bez atlaidēm: «Šodien noskriešu 12 km, tad peldēšana – 3 km. Pēc tam uz skriešanas trenažiera trenēšos šaušanā, proti, šādā veidā uzlaboju šaušanas precizitāti pie paaugstināta pulsa. Savukārt pēc tam došos uz Kleistiem, lai jātu uz zirga un paukotos. Mājās būšu ap plkst. 22 un tad… mācīšos. Tuvojas sesija!»

Šajā LOV izveidotajā pamatsastāvā iekļuvuši arī RTU IEVF absolvents Krists Straume (airēšana) un RTU Liepājas filiāles absolvents Konstantins Ovčiņņikovs (džudo).

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. decembris, 2013 plkst. 9:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi