RTU studente par ceļu uz Olimpiskajām spēlēm un treniņnometni Meksikā

9. decembris, 2013
.
.
.

Piektdien, 6. novembrī, Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes (RTU BF) studente Olga Šišlova saņēma Rīgas domes Atzinības rakstu par izciliem sasniegumiem sportā un Rīgas pilsētas atpazīstamības veicināšanu pasaulē. Atzinība tika atbilstoši servēta – ar medaļu. Pēc divām dienām RTU Informācijas centrā pienāca e-pasts ar pielikumu. Ko tur varēja atrast? 

2013. gada 8. janvāra publikācijā Olgu pieteicām šādi: «O. Šišlova vispirms ieguva piekto vietu 2012. gada Eiropas junioru čempionātā modernajā pieccīņā individuālajā ieskaitē. Pēc tam – uzvarēja pasaules junioru čempionātā jauktās stafetes disciplīnā. Vēlāk – tika nominēta arī «Latvijas Gada balvai sportā 2012», kam sekoja loģisks turpinājums – RTU BF studente O. Šišlova iekļauta Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) izveidotajā «RIO – 2016 jaunatnes sastāvā.»

Saņemtajā e-pasta vēstulē Olga aizrautīgi raksta par to, kas noticis pēdējā mēneša – ar mazu astīti – laikā, kā arī ieskicē nākamos soļus ceļā uz savu mērķi – dalību 2016. gada Olimpiskajās spēlēs. Viņa stāsta: «No 1. līdz 30. novembrim Meksikas galvaspilsētā Mehiko piedalījos pieccīņas treniņnometnē, sporta bāze atradās 2,3 km augstumā virs jūras līmeņa. Tas būtiski ietekmē sportista organismu un treniņprocesu – gribēju paskatīties, kā mans ķermenis reaģēs šādos apstākļos. Starptautiska nometne nozīmē daudz jaunu cilvēku – dažādu pretinieku paukošanas sparingā, ko diemžēl nevar organizēt Latvijā.

Nometne notika vienā no labākajiem sporta centriem, kur viss nepieciešamais atrodas uz vietas – viesnīca, ēdnīca, paukošanas zāle, baseins, trenažierzāle, šautuve, stadions un parks krosa skriešanai. Nometnē piedalījās sportisti arī no Meksikas, Dominikānas Republikas, Kubas, Venecuēlas, Kostarikas, Gvatemalas, Kanādas, ASV, Čīles un Ungārijas.

Tika organizēts kopējais treniņprocess. Ja bija vēlme nodarboties individuāli, tika sagādāts viss nepieciešamais un sagatavota vieta, lai varētu pilnvērtīgi trenēties. Es to izmantoju, jo skriešanā un peldēšanā pildīju mana trenera programmu, savukārt tehniskajos veidos darbojos kopā ar pārējiem nometnes dalībniekiem.

Atlase uz 2016. gada Olimpiskajām spēlēm, kas notiks Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, pieccīņniekiem sākas 2015. gadā, tomēr ir ļoti svarīgi piedalīties pasaules kausa etapos jau šogad – nopelnītie punkti tiek ieskaitīti nākamā gada reitingā un var būt izšķiroši. Nākamgad notiks četri pasaules kausa etapi, kuros tiks noskaidroti 36 labākie, kuri dosies uz 2014. gada 6. jūnijā notiekošo finālposmu Floridā, ASV.

Esmu ļoti pateicīga manai ģimenei, kas dara visu iespējamo, kā arī RTU par sniegto atbalstu manu sportisko mērķu sasniegšanai!»

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. decembris, 2013 plkst. 11:55

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi