RTU studenti aicināti piedalīties Rīgas brīvostas pārvaldes zinātniski pētniecisko darbu konkursā

24. februāris, 2016
.
.
.

Rīgas brīvostas pārvalde aicina Rīgas Tehniskās universitātes studentus (RTU) piedalīties zinātniski pētniecisko darbu konkursā «Osta pilsētai». Studenti tiek aicināti meklēt un rast jaunas, starpnozaru disciplīnās balstītas idejas ostas konkurētspējas palielināšanai. Šogad konkursa galvenais temats saistīts ar ostas pienesumu Latvijas ekonomikai.

Studentu komandas divu cilvēku sastāvā konkursam var pieteikties līdz 21. martam mājaslapā ostapilsetai.lv. Savukārt konkursa fināls, kad labākās komandas prezentēs savus darbus žūrijai, notiks 7. aprīlī. Pirmās desmit komandas, kas pieteiksies konkursam, iegūs iespēju doties ekskluzīvā ekskursijā pa Rīgas brīvostu. Godalgoto darbu autori saņems planšetes, e-grāmatu lasītājus, kā arī pārsteiguma balvas no Rīgas brīvostas pārvaldes.

Komandai jāizstrādā konkursa darbs par kādu no konkursa galvenā temata «Ostas pienesums ekonomikā» apakštematiem (pilns tematu uzskaitījums atrodams mājaslapā ostapilsetai.lv). Darbam jāatbilst augstākās izglītības iestāžu izvirzītajām prasībām zinātnisko darbu izstrādē. Konkursanti drīkst izmantot un iesniegt darbus, kurus ir izstrādājuši vai izstrādā studiju laikā. Ir pat vēlams atbilstoši savām profesionālajām interesēm konkursa darbu saistīt ar akadēmiskā darba izstrādi.

Konkursantu darbus un prezentācijas vērtēs žūrija, kurā būs Rīgas brīvostas pārvaldes, Latvijas Universitātes, RTU un Latvijas Jūras akadēmijas deleģēti pārstāvji.

Konkurss notiek jau pirkto gadu. Tā mērķis ir sekmēt studentu izpratni par ostas darbību un attīstību, izmantojot pragmatisku pieeju, kā arī veicināt studentu zināšanas par ostu, kas var būt noderīgas turpmākās karjeras veidošanā. Konkursa organizatori arī cer veicināt studentu nopietnas izpētes un analīzes prasmes ekonomisko, sociālo un arī kultūras fenomenu apzināšanā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. februāris, 2016 plkst. 16:39

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi