RTU studenti piedalīsies Pasaules Frisbija klubu čempionātā

28. jūlijs, 2014
.
.
.

Četri Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti pārstāvēs Latviju Pasaules Frisbija klubu čempionātā (World Ultimate Club Championships), kas no 2. līdz 9. augustam norisināsies Itālijas pilsētā Leko (Lecco). Šī ir pirmā reize Latvijas frisbija un Pasaules frisbija klubu čempionātu vēsturē, kad Latvija tiek pārstāvēta jauktajā grupā.

Par čempionu godu cīnīsies 16 Salaspils Frisbija kluba «Salaspils FK» spēlētāji, tostarp RTU studenti – Dace Cīrule, Ģirts Betmanis, Igors Minovs un Mārtiņš Taurenis. Ceļazīmi uz sacensībām komanda izpelnījās 2013. gadā, Eiropas frisbija klubu čempionāta finālturnīrā (Bordo, Francija) izcīnot 4. vietu.

«Piedalīšanās pasaules mēroga sacensībās kā mūsu komandai, tā Latvijai ir ļoti nozīmīga, jo līdz šim neviens Latvijas frisbija klubs jauktajā grupā nav startējis pasaules čempionātā. Tā ir iespēja nest Latvijas vārdu pasaulē,» saka Ģ. Betmanis.

Jau iepriekš RTU studenti piedalījušies kā lokāla, tā starptautiska mēroga sacensībās, sasniedzot augstus rezultātus. Kā RTU frisbija komandas spēlētāji viņi ir trīskārtēji čempioni Latvijas universiādē frisbijā vīriešiem un divkārtēji Latvijas čempioni Latvijas Studentu frisbija čempionātā jauktajā grupā.

RTU studenti ir startējuši arī Latvijas nacionālajās frisbija izlasēs, pārstāvot Latviju gan Eiropas un Pasaules junioru čempionātos, gan Eiropas čempionātos pieaugušajiem, palīdzot Latvijas frisbija izlasēm ierindoties starp piecpadsmit labākajām Eiropas un pasaules izlasēm.

Pasaules Frisbija klubu čempionātā piedalīsies 163 komandas no vairāk kā 50 valstīm, startējot piecās sacensību grupās – vīriešu, sieviešu, jauktajā, senioru (Masters) un sieviešu senioru (Women’s Masters).

Pasaules Frisbija klubu čempionāts notiek reizi četros gados. Iepriekšējais norisinājās 2010. gadā Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. jūlijs, 2014 plkst. 10:02

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi