RTU students Reinis Dzenis saņem Iekšlietu ministrijas apbalvojumu par dzīvības izglābšanu

17. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (RTU DITF) 2. kursa students Reinis Dzenis saņēmis Iekšlietu ministrijas apbalvojuma zīmi «Par pašaizliedzību», kas viņam tika piešķirta par cilvēka dzīvības izglābšanu. Apbalvojums piešķirts, atzīmējot Ugunsdzēsēju un glābēju dienu un ugunsdzēsības Latvijā 151. gadadienu.

Pagājušā gada 17. novembrī Reinis devās uz nodarbībām RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā. Tuvojoties tiltiņam pār Zunda kanālu, viņš ieraudzīja, ka no tiltiņa ūdenī ielec cilvēks. Nedomājot ne sekundi, Reinis ielēca ūdenī glābt cilvēku. Saķēris slīkstošo aiz drēbēm, Reinis sāka vilkt viņu uz krastu. Izcelts krastā, slīkstošais vīrietis tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Pateicoties Reiņa pareizajai un ātrajai rīcībai, tika izglābta cilvēka dzīvība.

Kopumā pasākumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Iekšlietu ministrijas apbalvojumi par drosmīgu un pašaizliedzīgu rīcību tika piešķirti pieciem drosmīgiem cilvēkiem.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. maijs, 2016 plkst. 16:47

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi