RTU studentu organizācijas «BEST Riga» projekts pretendē uz Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvu

19. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu organizācijas «BEST Riga» organizētais Eiropas jauno inženieru sacensību «BEST 2014» fināls, kurš pagājušajā vasarā notika Rīgā, izvirzīts Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvas finālam Āhenē, kur 23. aprīlī Eiropas žūrija noteiks trīs labākos jauniešu projektus.

Labākā projekta autors saņems 5000 EUR balvu, otrās vietas ieguvējs – 3000 EUR un trešās vietas ieguvējs – 2000 EUR. Tāpat trim labāko projektu autoriem būs iespēja viesoties Eiropas Parlamentā Briselē vai Strasbūrā.

«BEST Riga» organizētajā Eiropas «BEST» inženieru sacensību finālā pērnā gada augustā cīnījās 29 radošākās un inovatīvākās studentu komandas no 25 Eiropas universitātēm. Kopā – 116 inženierzinātņu studenti, kuriem, strādājot komandās pa četri, bija jāpēta reālu uzņēmumu problēmas un jāpiedāvā risinājumi. «Šis ir apliecinājums, ka Eiropa novērtē iniciatīvu, ko veicam brīvprātīgi,» saka «BEST Riga» pārstāve Gunta Meluškāne. Viņa cer, ka projekta izvirzīšana finālā veicinās tā atpazīstamību.

Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvas Latvijas nacionālo uzvarētāju noteica Eiropas Parlamenta deputāti Inese Vaidere (Eiropas Tautas partija/Vienotība) un Roberts Zīle (Eiropas Konservatīvo un reformistu grupa/Nacionālā apvienība), kā arī Latvijas Jaunatnes padomes izpilddirektore Inese Šubēvica.

Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvu jauniešu projektiem kopš 2008. gada piešķir Eiropas Parlaments un Āhenes pilsētas Starptautiskās Kārļa Lielā balvas fonds ar mērķi sekmēt saprašanos, veicināt kopīgas eiropeiskās identitātes izjūtas veidošanos un sniegt praktiskus piemērus par eiropiešu kā vienas kopienas locekļu dzīvi.

Pērn Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvu ieguva dāņu projekts «Our Europe», kura komanda gada laikā apceļoja 24 Eiropas valstis un intervēja vietējos jauniešus par sadzīvi, izglītību un darba apstākļiem.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. marts, 2015 plkst. 14:39

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi