RTU Studentu parlaments aicina studentus veidot laboratorijas

14. marts, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments (RTU SP) aicina studentus piedalīties projektu konkursā un iegūt finansējumu līdz 2500 EUR jaunas studentu laboratorijas veidošanai savā fakultātē vai arī esošās studentu brīvpiekļuves laboratorijas pilnveidošanai.

Finansējums tiks piešķirts projektiem, kuros paredzēta laboratorijas tehnikas iegāde vai arī jau esošas studentu dibinātas un pārvaldītas laboratorijas labiekārtošana. Piedalīties konkursā var RTU SP interešu klubi – studentu laboratorija vai studentu dibināta laboratorija – , kā arī jebkurš cits RTU students, kurš vēlas dibināt studentu laboratoriju un līdz projekta atskaites nodošanas termiņam studēs RTU.

«RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes «AS  «Latvenergo» radošā laboratorija» ir lielisks piemērs studentu iniciatīvai radīt laboratoriju, kurā studenti ārpus studiju laika var nākt mācīties, attīstīt savas iemaņas un realizēt arī nopietnākas inženiertehniskās idejas. Laboratorijas ideju aizsāka divi studenti, kuru vienīgais aprīkojums sākotnēji bija divi lodāmuri,» skaidro RTU SP Zinātnes nodaļas vadītāja Anda Barkāne.

Patlaban «Latvenergo» laboratorijā ir divpadsmit darba vietas, kas nokomplektētas ar dažādiem mehāniskās apstrādes instrumentiem, mēraparātiem, testēšanas iekārtām. Tādēļ A. Barkāne uzsver – šis projektu konkurss var būt lielisks pirmais atspēriena punkts idejai par studentiem brīvi pieejamām laboratorijām visās RTU fakultātēs. «Šādu laboratoriju izveide varētu būt vērtīga ne vien konkrētās, bet arī citu fakultāšu studentiem, kuri vēlas veikt starpdisciplinārus pētījumus, kā arī skolēniem, kuri vēlas  attīstīt savas inženiertehniskās iemaņas,» pārliecināta A. Barkāne.

Lai piedalītos konkursā, līdz 1. aprīlim nepieciešams aizpildīt projekta pieteikuma formu, iesniegt to RTU SP birojā Rīgā, Āzenes ielā 8, ar norādi «RTU Studentu laboratorijas finansējums» un arī nosūtīt elektroniski uz e-pastu . Ar finansējuma nolikumu iespējams iepazīties šeit.

Sīkāka informācija

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. marts, 2016 plkst. 10:36

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi