RTU studentu pūtēju orķestris «SPO» aicina uz koncertu

24. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pūtēju orķestris «SPO», gatavojoties 17. starptautiskajam pūtēju orķestru konkursam Itālijā, aicina klausītājus ceturtdien, 26. maijā plkst. 18 uz koncertu, kurā atskaņos konkursa programmu. Koncerts notiks Pāvula Jurjāna mūzikas skolā, Baložu ielā 27, un ir paredzēts kā skolas gada noslēguma koncerts. Ieeja – brīva.

Koncertā un vēlāk konkursā «SPO» izpildīs  Oskara Stroka skaņdarbu «Melnās acis», Ronan Hardiman skaņdarbu «Lord of the dance», Gunāra Rozenberga skaņdarbu «Pasakas nesakas», Oyvind Staveland skāndarbu «Manemannen» («The man in the moon»). Konkursā tiks vērtētas ne tikai muzicēšanas, bet arī defilē prasmes. Tāpēc orķestrim līdzi uz konkursu dosies Gitas Ūdres vadītā «SPO» deju grupa, kas pievienosies Žaka Ofenbaha «Can can», Raimonda Paula «Rūdolfa smaids» un Ronan Hardiman «Lord of the dance».

«SPO» konkursā piedalīsies no 1. līdz 5. jūnijam. Šis mūzikas notikums ir ne tikai sacensība starp pūtēju orķestriem, bet arī dažādu žanru pūtēju orķestru tikšanās.  Orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Martinsons uzsver, ka SPO šis konkurss ir gada izaicinājums: «Mūziķi no dažādām valstīm iepazīstinās ar savu repertuāru, mūzikas tradīcijām un sevi Džiulianovas (Giulianova) pilsētas iedzīvotāju, viesu un pārējo konkursa dalībnieku auditoriju».

«SPO» piedalīsies parādes gājienā, kura noslēgumā visi orķestri vienosies Renato Soglia skaņdarbā «Festivāla maršs», kā arī uzstāsies vērtēšanas koncertā un koncertā pilsētas centrālajā laukumā.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. maijs, 2016 plkst. 14:14

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi