RTU studentu pūtēju orķestris «SPO» starptautiskajā konkursā Itālijā izcīna 2. vietu

9. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pūtēju orķestris «SPO» 17. starptautiskajā pūtēju orķestru konkursā Itālijā Džiulianovā (Festival Internazionale Bande Musicali e Mojerettes Giulianava) ieguvis 2. vietu. Festivālā mūziķi no dažādām valstīm iepazīstināja ar savu repertuāru, mūzikas tradīcijām un sevi Džiulianovas iedzīvotāju, viesu un pārējo konkursa dalībnieku auditoriju.

Konkurss norisinājās no 1. līdz 5. jūnijam. Šis mūzikas notikums orķestrim bija ne tikai sacensība starp pūtēju orķestriem, bet arī dažādu žanru pūtēju orķestru tikšanās. Orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Martinsons uzsver, ka SPO šis konkurss bija gada izaicinājums: «Konkurss orķestrim bija labs stimuls parādīt augstvērtīgāko sniegumu, uz kādu kolektīvs spējīgs, un godam pārstāvēt RTU. Lai arī vienmēr var parādīt arī labāku sniegumu, augstu vērtējam sasniegto. Šis bija patiess izaicinājums startēt konkursā starp tik spēcīga līmeņa kolektīviem no Eiropas un Japānas,» pauž M. Martinsons.

Konkursā «SPO» izpildīja  Oskara Stroka skaņdarbu «Melnās acis», Ronan Hardiman skaņdarbu «Lord of the dance», Gunāra Rozenberga skaņdarbu «Pasakas nesakas», Oyvind Staveland skaņdarbu «Manemannen» («The man in the moon»). Konkursā tika vērtētas ne tikai muzicēšanas, bet arī kustības un dejas prasmes. Tāpēc orķestrim līdzi uz konkursu devās arī Gitas Ūdres vadītā «SPO» deju grupa, kas pievienojās Žaka Ofenbaha «Can can», Raimonda Paula «Rūdolfa smaids» un Ronan Hardiman «Lord of the dance».

«SPO» festivālā kopumā piedalījās četros koncertos, tostarp vērtēšanas koncertā, kā arī parādes gājienā, kura noslēgumā visi orķestri vienojās Renato Soglia skaņdarbā «Festivāla maršs».

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. jūnijs, 2016 plkst. 9:52

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi