RTU svarbumbu cēlājs Andrejs Makuha izcīna zeltu Baltijas čempionātā

21. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) svarbumbu cēlājs Andrejs Makuha ieguva 1. vietu Baltijas čempionātā svarbumbu celšanā, savukārt sportista pārstāvētā Latvijas izlase sacensībās ieguva 2. vietu, piekāpjoties čempionāta rīkotājiem – lietuviešiem, bet apsteidzot ziemeļu kaimiņus igauņus. Lietuvas atklātais čempionāts un Baltijas čempionāts svarbumbu celšanā Lietuvā, Tauraģes pilsētā, norisinājās sestdien, 18. jūnijā.

A. Makuha (RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes absolvents) čempionātā uzrādīja pārliecinošu sniegumu, 32 kg smagās svarbumbas uzgrūžot 50 reizes, bet raušanas vingrinājumā viņš 32 kg svarbumbu fiksēja 90 reižu, kārtējo reizi izpildot sporta meistara normatīvu un iegūstot zelta medaļu. Vēl vienu medaļu – sudraba –,  Andrejs ieguva, kopā ar Latvijas izlases vīriem startējot stafetē. Savukārt māsas Sanita (RTU Sporta klubs) un Sintija (RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes absolvente) Pastares katra savā svara kategorijā ieguva 3. vietu.

Latvijas izlasi sacensībās pārstāvēja 15 sportisti, no kuriem trīs – RTU svarbumbu celšanas komandas sportisti – A. Makuha svara kategorijā līdz 63 kg, Sanita Pastare svara kategorijā virs 68 kg un Sintija Pastare svara kategorijā līdz 63 kg.

Jaunieši un vīrieši sacentās divcīņas disciplīnās – grūšanā un raušanā, bet jaunietes un sievietes izpildīja raušanas vingrinājumu. Pēc sīvām cīņām individuālajos startos Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vīriešu komandas sacentās stafetē grūšanas disciplīnā.

Lietuvas atklātais čempionāts un Baltijas čempionāts svarbumbu celšanā noslēdzās ar stafeti vīriešiem, kurā punkts punktā norisinājās aizraujoša cīņa starp Latvijas un Lietuvas komandām. Beigās tomēr lietuvieši ar 195 punktiem palika nepārspēti. Latvijas vīriem – 188 punkti, bet igauņiem – 155 punkti un bronza.

Latvijas svarbumbu cēlāju izlase mājup atveda arī daudz medaļu individuālajos startos, tostarp, kā jau minēts, 2.vietas kausu vīriešu stafetē un 2. vietas kausu, kas iegūts komandu kopvērtējumā.

Latvijas Svarbumbu celšanas asociācija pateicas RTU izlases trenerim Albertam Bagojanam un sportistiem par ieguldīto darbu un startiem Baltijas čempionātā.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. jūnijs, 2016 plkst. 11:28

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi