RTU vasaras skolā tiks izstrādātas viedā medicīnas tekstila idejas

25. augusts, 2015
.
.
.

Aktualizējot viedā tekstila izmantošanas iespējas medicīnā, no 26. līdz 28. augustam Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notiks vasaras skola «Smart textiles for healthcare». Vasaras skolā iegūtās zināšanas dalībnieki izmantos, izstrādājot un praktiski īstenojot idejas viedā tekstila realizēšanai medicīnā.

Ideju prezentācija notiks 28. augustā plkst. 11 RTU Dizaina tehnoloģiju institūtā (DTI), Āzenes ielā 18, Rīgā. Ar sīkāku pasākuma programmu iespējams iepazīties šeit.

Vasaras skolas laikā interesenti lekcijās un dažādu pētniecības projektu prezentācijās un interaktīvās demonstrācijās uzzinās vairāk par viedo medicīnas tekstilu, tā radīšanas procesu, aplūkojot konkrētus viedā tekstila piemērus, kā arī iepazīs tā īpašības un izmantošanas iespējas.

Savukārt praktiskajās nodarbībās dalībnieki, strādājot mazākās grupās, izstrādās un praktiski īstenos savas viedā tekstila idejas elektrostimulācijas jomā un skolas noslēgumā tās prezentēs citiem dalībniekiem un pasniedzējiem, tā, iespējams, palīdzot idejai nākotnē pārtapt par rūpniecisku, cilvēkam noderīgu produktu.

Vasaras skolu rīko RTU DTI sadarbībā ar Boras universitātes Tekstila skolu un Āhenes Universitātes Tekstila institūtu.

Vairāk informācijas par vasaras skolu — Facebook lapā «Summer School SMART TEXTILES FOR HEALTHCARE».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. augusts, 2015 plkst. 14:23

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi