RTU vīru koris «Gaudeamus» kopā ar grupu «Pērkons» uzstāsies «Baltajā naktī»

2. septembris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vīru koris «Gaudeamus» kopā ar leģendāro grupu «Pērkons» mūsdienu kultūras forumā «Baltā nakts» sniegs koncertu, kurā atskaņos komponista Jura Kulakova kantāti «Mīlestībā viļņo krūts».

«Baltā nakts» Rīgā notiks naktī no 6. uz 7. septembri, kantātes atskaņojums notiks plkst. 20 Kalnciema kvartālā. Visi «Baltās nakts» pasākumi apmeklētājiem ir pieejami bez maksas.

Kantātē iekļautas divdesmit gan agrāk radītas, gan arī no jauna komponētas dziesmas ar komponista garam tik tuvā Eduarda Veidenbauma dzeju. «Izjūtu garīgu radniecību ar Eduardu Veidenbaumu. Apbrīnojami, ka šīs dzejas joprojām ir aktuālas un skan mūsdienīgi,» saka Juris Kulakovs. Solisti – Ieva Akurātere un Raimonds Bartašēvics. Diriģents – Ivars Cinkuss.

«Baltās nakts» programmu veidos ap 50 Latvijas un starptautisku mākslinieku dažādu žanru kultūras un mākslas projekti. Pasākumi notiks ne vien Kalnciema kvartālā, bet arī Spīķeru kvartālā, Maskavas forštatē, Vecrīgā, Vērmaņdārza apkārtnē un citas vietās Rīgas centrā, Daugavgrīvas cietoksnī, Imantas kultūras centrā, kā arī Āgenskalna un Torņkalna apkaimēs, Teikā un Sarkandaugavā.

«Baltā nakts» Rīgā notiks devīto gadu un tā ir daļa no starptautiska projekta «Eiropas Baltās naktis», ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma. «Balto nakšu» stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valeta, bet citviet pasaulē tām pievienojušās Toronto, Tokija, Monreāla un citas pilsētas.

Pasākuma programma

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. septembris, 2014 plkst. 9:30

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi