RTU Zinātnieku naktī uzstāsies Zinātnes teātris no Lielbritānijas

16. septembris, 2014
.
.
.

Atzīmējot Zinātnieku nakti, 26. septembrī Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sagatavojusi īpašu programmu vispārizglītojošo un profesionālo skolu audzēkņiem sadarbībā ar Francijas Institūtu Latvijā, Zinātnes teātri no Lielbritānijas un AS «Latvenergo» Enerģētikas muzeju.

Programmā paredzētas zinātnes teātra no Lielbritānijas izrādes «Zinātnes nākotne. Gaisma un elektrība». Izrādes veidotāji ļaus ieskatīties nākotnes pasaulē, kur zinātniskās fantastikas lāzeri, kosmosa kuģi, kiborgi un supermateriāli kļūst par realitāti. Uzzināsiet arī par bezvadu enerģiju un ierīcēm, kas padara neredzamu - nākotnes tehnoloģijām, kuras izstrādā mūsdienu zinātnieki. Skolēniem un skolotājiem būs iespēja iesaistīties dažādos fizikas eksperimentos.

Izrādes notiks plkst. 10 un plkst. 13.30 RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē, Āzenes ielā 12/1, Rīgā.

RTU Dizaina centrā, Āzenes ielā 18 no plkst. 10 līdz 17  būs aplūkojama izstāde «Zeme mūsu rokās». Izstādes tēmas saistītas ar vidi, veselību, izglītību, klimatu, enerģiju, transportu, lauksaimniecību un bioloģisko daudzveidību. Krāšņi ilustrētās un izglītojošās izstādes veidotāji detalizēti parāda dažādu enerģijas veidu mijiedarbību un to ietekmi uz vidi, kā arī aicina skatītāju atbildīgi izmantot dabas resursus.

Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejā Andrejostas ielā 8 no plkst. 10 līdz 16 būs iespējams piedalīties programmā Zinātnieku nakts Enerģētikas muzejā «Gaisma un enerģija», kuras ietvaros Muzeja teritorijā notiks eksperimenti ar mācību portālu Fizmix. Tāpat būs iespēja apmeklēt izstādi «Ķeguma HES – Latvijas enerģētikas lepnums», skatīties dokumentālo filmu «Kā tapa Ķeguma spēkstacija. Kārļa Dumbrāja atmiņas» un uzzināt par UNESCO  programmas «Pasaules atmiņa» Latvijas nacionālajā reģistrā iekļautās Eduarda Krauca fotonegatīvu uz stikla pamatnes kolekciju «Ķeguma spēkstacijas celtniecības gaita 1936. – 1940.»

Pieteikšanās Enerģētikas muzeja interaktīvajai ekskursijai elektroniski vai pa tālruni 67728985 (mob. 29150614), norādot:

  • ekskursijas apmeklējuma laiku;
  • skolēnu skaitu, vecumu;
  • pavadošā skolotāja vārdu, uzvārdu un kontakttālruni.

Informācija par izstādi «Zeme mūsu rokās» elektroniski vai pa tālruni 67089021.

Vēl 26. septembrī plkst. 17 RTU Zinātniskajā bibliotēkā, P. Valdena ielā 5 tiks atklāta šogad mūžībā aizgājušā mākslinieka Edgara Vintera gleznu izstāde. Pēc tam RTU Zinātniskās bibliotēkas konferenču zālē Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis izstādes apmeklētājus aicinās uz sarunu par tematu «Zinātnes un mākslas abpusēja bagātināšanās».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. septembris, 2014 plkst. 16:03

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi