«RTU/Robežsardze» triumfē Latvijas volejbola čempionātā

29. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) volejbola komanda «RTU/Robežsardze» izšķirošajā fināla mačā uzvarēja Latvijas čempionātā volejbolā, trijos setos sagraujot savus fināla pretiniekus «Poliurs/Ozolnieki».

Ceturtdien, 28. aprīlī, Latvijas volejbola čempionāta finālisti «RTU/Robežsardze» vienības sporta namā «Daugava» pēdējā un izšķirošajā finālā ātri un bez variantiem pārspēja «Poliurs/Ozolnieki». Spēle iesākās visai līdzīgi, pirmajā setā līderim mainoties vairākas reizes, taču seta noslēgumā RTU komandas sportisti spēja gūt septiņus punktus pēc kārtas, pieliekot punktu cīņai uz laukuma. Otrais sets arvien vairāk iezīmēja «RTU/Robežsardze» komandas pārākumu, kas vienā brīdī pat sasniedza desmit punktu pārsvaru pār pretinieku. Likumsakarīgs arī otrā seta noslēgums – 25:18 RTU labā.

Iestājoties trešajam setam, intriga par spēles uzvarētāju kļuva arvien mazāka, jo «RTU/Robežsardze» audzēja savu pārsvaru punktu pēc punkta, trešā, pēdējā, seta noslēgumā esot priekšā «Poliurs/Ozolnieki» vienībai ar 11 punktiem. RTU rindās par mača rezultatīvākajiem spēlētājiem kļuva Gatis Garklāvs ar 18 gūtiem punktiem, 11 punkti – Ruslana Sorokina kontā, bet Rolands Ozoliņš un Antons Nazarovs katrs guva pa astoņiem punktiem savas komandas labā.

Lai arī «RTU/Robežsardze» čempionāta finālsēriju iesāka ļoti cerīgi – uzvarot pirmajās divās spēlēs un sērijā līdz trijām uzvarām iegūstot divu uzvaru handikapu – nākamajos divos finālmačos sevi apliecināja «Poliurs/Ozolnieki» vienība, panākot sērijas rezultāta izlīdzinājumu un radot visnotaļ lielu intrigu par čempionāta zelta medaļām. Taču izšķirošajā spēlē tomēr spēcīgāki bija «RTU/Robežsardze» volejbolisti, kas pārliecinoši uzvarēja savus pretiniekus «Poliurs/Ozolnieki», jau trešo gadu pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempioniem volejbolā.

Atbalstītāji aicināti pieteikties rakstot uz

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. aprīlis, 2016 plkst. 15:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi