Sākusies uzņemšana RTU mākslinieciskajos kolektīvos

3. septembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centrs (RTU KC) jaunajā studiju gadā studentus aicina pārbaudīt savas dejas, dziedāšanas, instrumenta vai teātra spēlēšanas prasmes kādā no 11 RTU mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem. Uzņemšana kolektīvos norisināsies visu septembri.


Apliecināt savu dziedātprasmi ikviens aicināts sieviešu korī «Delta», vīru korī «Gaudeamus», jauktajā korī «Vivere» vai vokālajā ansamblī «Jauna nianse». Instrumentālistus savos kolektīvos aicina studentu pūtēju orķestris «SPO», RTU bigbends un stīgu ansamblis «Gaiva». Savukārt gan instrumentālās, gan vokālās prasmes iespējams apliecināt postfolkloras grupā «Vecpilsētas dziedātāji».

Jaunus dejotgribētājus savā kolektīvā aicina Tautas deju ansamblis «Vektors», kā arī Mūsdienu deju studija. Savukārt tos, kuriem sirdī tuvs teātris, aicina studentu teātris «Spēle» un «Kamertonis» (krievu val.).

RTU kolektīvi paver iespēju ārpus studiju laiku pavadīt radoši un aizraujoši, ienesot dzīvē ne vien iknedēļas balss, ķermeņa vai gara treniņu, bet arī jaunus draugus, piedzīvojumus un emocijas. RTU studenti sajūt sevi droši stāvam uz lielajām skatuvēm, piedalās Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos, Baltijas studentu Dziesmu un deju svētkos «Gaudeamus», citos nozīmīgos Latvijas kultūras notikumos, kā arī starptautiskos konkursos un festivālos.

RTU kolektīvus vada tādi Latvijas kultūras pasaulē labi zināmi cilvēki kā Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģents Gints Ceplenieks, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģents Ivars Cinkuss, Deju svētku Goda virsvadītājs Uldis Šteins, kā arī Baltijas studentu Dziesmu un deju svētku «Gaudeamus» pūtēju orķestru virsdiriģents Māris Martinsons.

Kolektīvu mēģinājumu laikus, kā arī kontaktpersonas iespējams apskatīt šeit.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. septembris, 2015 plkst. 15:34

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi