Sezonas noslēgumā radīts jauns RTU Studentu biznesa inkubatora koncepts – RTU IdeaLAB

1. jūnijs, 2016
.
.
.

«Strādājot pie Rīgas Tehniskās universitātes Studentu biznesa inkubatora (RTU SBI)  jaunā koncepta, tika pieņemts lēmums radīt jaunu zīmolu – RTU IdeaLAB. Tas būs viens no RTU Dizaina fabrikas darbības virzieniem, kas veicinās studentu ideju attīstīšanu, sniedzot plaša atbalsta iespējas,» prezentējot jauno zīmolu RTU SBI noslēguma ceremonijā, stāsta RTU IdeaLAB vadītāja Liene Rubina.


 Fotogalerija

Atšķirībā no iepriekšējiem jaunajā RTU IdeaLAB uzsaukumā pirmajā posmā – sešos mēnešos – RTU IdeaLAB tiks uzņemti visu iesniegto ideju autori. Savukārt pēc pusgadu ilga apmācību un atbalsta perioda viņiem būs iespēja virzīties uz nākamo posmu, kur ar katru komandu pie to ideju attīstīšanas strādās atsevišķi, skaidro L. Rubina.

RTU IdeaLAB nodrošinās dalībniekiem apmācības komandas veidošanā, idejas attīstīšanā, biznesa modelēšanā, pārdošanā un mārketingā, kā arī piedāvās ekspertu konsultācijas, koprades telpas, tīklošanu, tehnisko atbalstu produkta izstrādē, grāmatvedības un jurista pakalpojumus. Pieteikšanās RTU IdeaLAB savas idejas vai produkta attīstības sākšanai iespējama, aizpildot elektronisko anketu.

RTU SBI noslēguma pasākumā notika arī citas aktivitātes, piemēram, inkubatora ideju autori SIA «Temeso» un SIA «Focusd», kā arī zīmoli «Kidlino» un «Dreambag» prezentēja gada laikā sasniegtos rezultātus, kurus vērtēja Rīgas Hanzas Rotari kluba un Kongsbergas (Norvēģija) Rotari kluba mentori, sniedzot ierosinājumus ideju tālākai attīstībai. Tāpat abi klubi sadarbībā ar Norvēģijas Karalistes vēstniecību Latvijā uzņēmumam SIA «Temeso» dāvināja iespēju doties uz Kongsbergu, kur uzņēmuma komandai būs iespēja tikties ar nozares pārstāvjiem, lai veidotu biznesa kontaktus un gūtu jaunu skatījumu par uzņēmuma tālākajām attīstības iespējām. Kongsbergā SIA «Temeso» pārstāvjiem paredzētas vairākas vizītes uzņēmumos, kā arī viņiem būs iespēja tikties ar potenciālajiem starptautiskajiem klientiem.

«Vēlamies pateikt lielu paldies RTU SBI komandai un mentoriem par iespēju piedalīties šajā projektā. Šī gada laikā esam secinājuši, ka bizness nav tikai viena ideja, bet ideju kopums. Tieši šī iemesla dēļ uzskatām, ka atbalsts biznesa sākuma stadijā, ko ar inkubatora un mentoru starpniecību esam guvuši, ir īpaši svarīgs, jo pieredzējušu cilvēku viedoklis ļauj skatīties uz lietām citādāk un nonākt pie labākām idejām,» atklāj uzņēmuma SIA «Temeso» valdes loceklis Oskars Sīmanis.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. jūnijs, 2016 plkst. 10:32

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi