Studenti sacentīsies gardākajās RTU inženieru sacensībās «Vafeļu inženieris»

24. februāris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments (RTU SP) un Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Studentu pašpārvalde (BIF SP) metusi izaicinājumu ikvienam Latvijas studentam vafeļu torņu būvniecībā, aicinot piedalīties garšīgākajās RTU konstruēšanas sacensībās «Vafeļu inženieris». Sacensības notiks 2. martā plkst. 17–20 RTU Dizaina centrā, Ķīpsalas ielā 6.

Sacensībām jebkuras augstskolas studenti, izveidojot 2–3  cilvēku komandu, var pieteikties līdz 28. februāra plkst. 23.59, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu interneta vietnē ej.uz/vafeluinzenieris6.

Sacensību dalībnieki var startēt divās kategorijās – no vafeļu plāksnēm un kausētas šokolādes uzbūvēt augstāko torni vai dizaina objektu. Pirmajā kategorijā jāuzbūvē pēc iespējas augstāks tornis, kas spētu noturēt pilnu skārda bundžiņu (250 ml). Pērn tika uzbūvēts 2,07 metrus augsts tornis. Šajās sacensībās ir iespēja pagājušā gada rekordu pārspēt. Uzvarētāji augstākā torņa kategorijā iegūs ceļazīmi uz Zviedriju, kur viņiem būs iespēja aplūkot projektēšanas un būvniecības uzņēmumu grupas AS «UPB» ražotnes.

Otrajā kategorijā studentiem ir iespēja sacensties par radošākā dizaina objekta izveidi.  Tas jāveido par sacensību organizatoru definēto tematu, kas tiks nosaukts sacensību dienā, sākot darbu. Pērn sacensību dalībniekiem bija jāizveido dizaina objekti par tematu «optiskā ilūzija».

Sacensības tiek rīkotas jau sesto gadu, un tajās ik gadu savus spēkus konstruēšanā līdzās Latvijas studentiem pierāda arī apmaiņas studenti noārzemēm.

Pasākuma galvenais atbalstītājs – AS «UPB». Dalībniekus ar šokolādi nodrošinās SIA «Fazer Latvija», savukārt galveno konstrukciju materiālu –vafeles – sarūpēs SIA «Futurus Food».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. februāris, 2016 plkst. 11:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi