Sākas RTU Bigbenda džeza meistarklases

20. jūlijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Bigbends no 20. līdz 25. jūlijam organizē džeza mūzikas meistarklases, kuras vadīs džeza mūzikas lietpratējs, trompetes virtuozs Saša Dišeins (Sacha Duchaine) no Francijas. Meistarklases norisināsies Rīgā, RTU Mazajā zālē, Kaļķu ielā 1.

Meistarklašu mērķis ir dot iespēju dažāda vecuma mūziķiem (sākot no 6 gadu vecuma) praktizēties un attīstīt savu muzikālo talantu džeza mūzikā. Intensīvajās nodarbībās, kas notiks piecas sešas stundas dienā, tiks strādāts pie skaņu grupām, intonācijas, dinamikas, frāzējumiem, grupu darbiem, kā arī tiks aplūkoti dažādi bigbenda mūzikas stili: swing, rock, boogie, funk, bossa nova. Papildus tiks apgūtas improvizācijas un solo muzicēšanas prasmes.

«Lai piedalītos meistarklasē, muzikālā pieredze nav svarīga, bet katram indivīdam ir svarīgi saprast, ar ko viņš vēlas dalīties meistarklašu laikā un ko dot citiem. Šīs meistarklases mērķis ir palīdzēt dažāda vecuma mūziķiem iegūt pārliecību par savām spējām un pārvarēt bailes no nezināmā, kā arī attīstīt un izjust muzicēšanas prieku,» saka RTU Bigbenda vadītājs Jānis Amantovs.

S. Dišeins dzimis 1969. gadā Dižonā, Francijā. Viņam ir 25 gadu pieredze džeza mūzikā. Viņš darbojies dažādās muzikālajās apvienībās gan kā trompetists un pianists, gan kā pūtēju orķestra diriģents. Viņš nodibinājis mūzikas skolu «Senecy-les-Dijon», izveidojis un diriģējis grupu «Big Band de Marsannay», vadījis 400 mūziķu apvienību «Forterese De Bourgogne», darbojies organizācijā «l’ATLA», kas orientēta uz digitālu mūzikas radīšanu datorā. No 2009. gada viņš ar Latviju, Vāciju, Beļģiju un Franciju veido un attīsta Eiropas muzikālo apmaiņas programmu «Music Makes Europe». Skatuves un studiju pieredze S. Dišeinam ir ļāvusi strādāt ar dažādām mūziķu grupām roka, salsas, džeza un piano bar stilā.

Vairāk par meistarklasēm iespējams uzzināt šeit.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. jūlijs, 2015 plkst. 10:39

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi